Perinataal zorgnetwerk “Van roze naar broze wolk”

Is je wolk niet roze, maar eerder lichtgrijs of een donderwolk? Vergeet niet, wolken drijven altijd voorbij.

Met héél veel enthousiasme worden de Opvoedingswinkel en CKG Kapoentje lid van het online hulpverleningsplatform ‘Van roze wolk, naar broze wolk’. Want wist je dat maar liefst één op vijf vrouwen met psychische problemen kampt tijdens de zwangerschap of na de bevalling? Hier is veel te weinig aandacht voor en hulp vragen is vaak complex.

Wij worden daarom lid van een netwerk van ziekenhuizen, centra en hulpverleners die vertrouwd zijn met de zorg rond perinataal mentaal welzijn zodat we gezinnen, moeders en vaders op de beste manier kunnen helpen. Bovendien kan je nog steeds bij ons terecht voor infoavonden en lotgenotencontacten voor wensouders. Dit doen we in samenwerking met Kinderwens Expertise Netwerk. Kijk op deze pagina naar ‘evenementen’ voor meer info.

Overige Nieuwsberichten

Nieuws

Vacature: financieel verantwoordelijke

CKG Kapoentje vzw is een Centrum voor Kind en Gezinsondersteuning in Oostende en Blankenberge, erkend door Kind en Gezin. We zijn al meer dan dertig jaar actief in de jeugdhulp en ondersteunen jaarlijks honderden gezinnen. We bieden opvoedingshulp aan gezinnen met jonge kinderen waar het evenwicht even zoek is.
De huidige directie wenst binnenkort op pensioen te gaan, waardoor we uitkijken naar een Financieel verantwoordelijke.

Nieuws

Digi Parents

Alles wordt digitaler, ook de schoolomgeving van je kinderen. Zucht jij ook eens diep wanneer het over scoodle, smartschool of kabas gaat? Je bent niet alleen! Bijna de helft van de Belgen heeft het hier moeilijk mee.
Vanaf nu kan je op dinsdag en donderdag terecht in het Ontmoetingshuis voor Digi Parents. Wij voorzien laptops en tablets en kunnen ouders helpen om alle platformen samen te bekijken. Dit aanbod is helemaal gratis.

Meest Bekeken