Perinataal zorgnetwerk “Van roze naar broze wolk”

Is je wolk niet roze, maar eerder lichtgrijs of een donderwolk? Vergeet niet, wolken drijven altijd voorbij.

Met héél veel enthousiasme worden de Opvoedingswinkel en CKG Kapoentje lid van het online hulpverleningsplatform ‘Van roze wolk, naar broze wolk’. Want wist je dat maar liefst één op vijf vrouwen met psychische problemen kampt tijdens de zwangerschap of na de bevalling? Hier is veel te weinig aandacht voor en hulp vragen is vaak complex.

Wij worden daarom lid van een netwerk van ziekenhuizen, centra en hulpverleners die vertrouwd zijn met de zorg rond perinataal mentaal welzijn zodat we gezinnen, moeders en vaders op de beste manier kunnen helpen. Bovendien kan je nog steeds bij ons terecht voor infoavonden en lotgenotencontacten voor wensouders. Dit doen we in samenwerking met Kinderwens Expertise Netwerk. Kijk op deze pagina naar ‘evenementen’ voor meer info.

Overige Nieuwsberichten

Nieuws

De nieuwe generatie!

De fakkel wordt doorgegeven: Na meer dan veertig jaar vertrekken Patrick en Lies op pensioen. Geert De Vos en Linda De Craemer nemen het dagelijks bestuur over.

Patrick en Lies verdwijnen natuurlijk niet helemaal van het toneel. Achter de schermen blijven ze betrokken!

Nieuws

Steun De Kinderopvangzaak

Wij stappen met 18 organisaties naar het Grondwettelijk Hof om de nieuwe voorrangsregels in de kinderopvang aan te vechten. Deze regels gaan in op 1 april en laten heel veel ouders en kinderen in de steek omdat ze voorrang geven aan gezinnen die ⅘de of meer werken. Help ons deze rechtszaak te winnen door te delen en te storten op onze crowdfunding om de procedurekosten te betalen. Meer info: www.kinderopvangzaak.be

#kinderopvangeenrechtgeenprivilege

Nieuws

Opvoeder gezocht!

CKG Kapoentje start een nieuwe afdeling op in de regio Blankenberge. Gezien de uitbreiding van onze werking zijn we op zoek naar een leefgroepbegeleider voor de vestiging in Oostende.

Meest Bekeken