Opening CKG Blankenberge

0p 2 juni vond de feestelijke opening van onze nieuwe dagwerking in Blankenberge plaats. Dit in aanwezigheid van provinciaal Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (onder andere bevoegd voor milieu, natuur en landschap), Burgemeester Bjorn Prasse en schepen voor Huis van het Kind en Kinderopvang, Kathy Kamoen.

Het Welzijnshuis is het tastbare resultaat van een jarenlange samenwerking tussen Stad Blankenberge en CKG Kapoentje, gericht op het versterken van kwetsbare gezinnen, het pedagogisch informeren van ouders en het aanbieden van een STOP 4-7 training.

Op het gelijkvloers van het pand zal een nieuwe dagwerking voor jonge kinderen van CKG Kapoentje doorgaan. De organisatie kreeg toelating van het Agentschap Opgroeien om twaalf plaatsen dagopvang te organiseren voor baby’s en peuters in moeilijke leefsituaties. Daarnaast breidt men het aantal begeleidingen aan huis uit. De Stop 4-7 training voor ouders, kinderen en leerkrachten blijft eveneens behouden. Voor dit alles is een structurele subsidie van €300 000 vanuit Vlaanderen voorzien. Hierdoor zal er in de stad nu een blijvend hulpaanbod voor zeer jongere kinderen zijn. Geen overbodige luxe als je weet dat Blankenberge 30% geboortes in armoede kent .

De werking van CKG Kapoentje in Blankenberge heeft als doel ouders en kinderen op alle levensdomeinen te helpen en sterker te maken. Hiervoor zal er lokaal innovatief moeten samengewerkt worden met het Sociaal Huis, Kind en Gezin, kleuteronderwijs, kinderopvang, huisvesting, politie … Via deze vernieuwende samenwerking streeft het CKG om maximaal kinderen thuis te laten wonen en uithuisplaatsing te vermijden. Dit door dagopvang gekoppeld aan een intensieve thuisbegeleiding.

Het Lokaal Bestuur Blankenberge heeft bovendien beslist om op de benedenverdieping een fysieke locatie van Huis van het Kind onder te brengen. Het centraliseren van verschillende diensten en partners en op één centraal gelegen plek kent voor de Blankenbergse gezinnen alleen voordelen. De verschillende partners in het gebouw zullen samenwerken, wat de doorstroom tussen de werkingen voor gezinnen zeer eenvoudig zal maken. Zo komt iedereen vlot bij de meest gepaste vorm van ondersteuning of hulp terecht.

Overige Nieuwsberichten

Nieuws

De nieuwe generatie!

De fakkel wordt doorgegeven: Na meer dan veertig jaar vertrekken Patrick en Lies op pensioen. Geert De Vos en Linda De Craemer nemen het dagelijks bestuur over.

Patrick en Lies verdwijnen natuurlijk niet helemaal van het toneel. Achter de schermen blijven ze betrokken!

Nieuws

Steun De Kinderopvangzaak

Wij stappen met 18 organisaties naar het Grondwettelijk Hof om de nieuwe voorrangsregels in de kinderopvang aan te vechten. Deze regels gaan in op 1 april en laten heel veel ouders en kinderen in de steek omdat ze voorrang geven aan gezinnen die ⅘de of meer werken. Help ons deze rechtszaak te winnen door te delen en te storten op onze crowdfunding om de procedurekosten te betalen. Meer info: www.kinderopvangzaak.be

#kinderopvangeenrechtgeenprivilege

Nieuws

Opvoeder gezocht!

CKG Kapoentje start een nieuwe afdeling op in de regio Blankenberge. Gezien de uitbreiding van onze werking zijn we op zoek naar een leefgroepbegeleider voor de vestiging in Oostende.

Meest Bekeken