CKG Blankenberge

NEWSFLASH

Indien we nieuws te melden hebben specifiek voor CKG Blankenberge kan je dit vanaf heden hier terugvinden.

CKG Kapoentje biedt ondersteuning aan gezinnen met kinderen tussen de achtste maand van de zwangerschap en 12 jaar. We zijn actief van De Panne tot Blankenberge en een stuk in het hinterland. Onze hoofdlocatie bevindt zich in Oostende. Sinds 2023 hebben we een tweede vestiging in Blankenberge.

Ons aanbod specifiek in onze afdeling Blankenberge

 • Ambulante opvang:
  In Blankenberge hebben we een dagopvang met  ondersteuning op kind- en ouderniveau. We richten ons specifiek op zeer jonge kinderen (0 tot 3 jaar) waar het evenwicht thuis volledig zoek is. Aan de hand van onze dagopvang, samen met intensieve begeleiding aan huis, versterken we gezinnen.
 • Contextbegeleiding:
  Begeleiding aan huis van één tot vijf gesprekken per week. Aan de hand van jouw vragen ga je met je begeleider op zoek naar oplossingen. 
 • VIB-begeleiding:
  Als CKG bieden wij een amberbegeleiding aan voor aanstaande ouders in de vorm van een VIB (vroeg intensieve begeleiding). Binnen een intensief traject gaan we aan de slag met ouders vanaf de achtste maand van de zwangerschap tot enkele maanden na de geboorte. We ondersteunen binnen deze module ouders die vragen hebben rond de zorg en ontwikkeling van hun baby. Deze begeleiding duurt maximum zes maanden.
 • Stop 4-7
  Stop 4-7 staat voor Samen Terug Op Pad voor kinderen tussen 4 en 7. Ons STOP-team organiseert een hulpverlening (training en begeleiding) voor jonge kinderen, tussen 4 jaar en 7 jaar, met (ernstige) gedragsproblemen thuis en/of op school. Het STOP4-7 programma richt zich op het kind, de ouders en de school. Het programma omvat drie trainingen: een kindtraining, een oudertraining en een leerkrachtentraining. Bovendien is er mogelijkheid tot begeleiding aan huis en zijn er verschillende contacten met de leerkrachten op school. Het programma is sterk wetenschappelijk onderbouwd. Ook kinderen met ADHD en lichte vormen van autismespectrumstoornis (ASS) zijn welkom.

 

Aanmelden of doorverwijzen? Neem contact met ons op.