Overige Projecten

CKG Kapoentje is gelegen in Huis van het Kind Louisa en werkt nauw samen met verschillende (neven)werkingen:

  • In De Opvoedingswinkel kan je terecht met al je vragen rond opvoeding. Daarenboven zijn er maandelijks gratis infoavonden rond diverse opvoedingsthema’s.
  • In Het Ontmoetingshuis ben je op de goeie plek voor een toffe babbel, spelen met je kinderen, het ontlenen van luiers of kledij of het deelnemen aan leuke activiteiten voor ouders en kinderen
  • De Babytheek is dé plek voor je babymateriaal. Voor 20 euro per jaar kan je ongelimiteerd babyspullen ontlenen, zowel tweedehands als in nieuwstaat. Dat is goed voor het milieu en je portemonnee
  • Samen met D’n Opvang leiden we elk jaar ouders met jonge kinderen op tot kindbegeleider. Dit samen met VDAB, CVO Scala en het Vesaliusinstituut. Aanmelden en inschrijven doe je door contact met ons op te nemen.
  • Als CKG zijn wij partner van het Vernieuwend Aanbod Huizen van het Kind ‘Kan-Ga’. Kan-Ga is een inburgeringstraject op maat waarbij de cursus maatschappelijke oriëntatie (MO) in de eigen taal en niet-klassikale oefenkansen Nederlands gecombineerd worden met kinderopvang op locatie, opvoedingsondersteuning en een welzijnsaanbod. Het aanbod wordt ingevuld door het Agentschap Integratie & Inburgering, Ligo Oostende, Kind & Gezin Oostende, Kinderdagverblijf D’n Opvang, Het Ontmoetingshuis, De Opvoedingswinkel en CKG Kapoentje.